Cheddar sajtos scone
Tökéletes helyettesítője a pizzának (szerintem :D ), szendvicsnek, tízóraira és uzsonnára is ideális.
Hozzávalók:
- 40-42 dkg liszt (minőségtől függően)
- 10 dkg bancon/kolozsvári szalonna
- 8-10 dkg kukorica konzerv
- 1 kisebb fej hagyma (felkockázva kb. 3 dkg volt)
- 5 dkg kaliforniai paprika/olajos paprika
- 1 cs. sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg cheddar (reszelve, 12 dkg a tésztába, 3 dkg a tetejére)
- 3 dl főzőtejszín (ennyit ír az eredeti recept, én egy kis kefirrel még megpótoltam)
Elkészítés:
- A sütőt 220°C-ra előmelegítjük.
- A bacont/kolozsvári szalonnát apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk.
- A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, 12 dkg reszelt sajttal.
- A lisztes keverékhez adjuk a felkockázott paprikát, apróra vágott hagymát, petrezselyemzöldet és a szalonnát.
- A tejszínnel sima tésztává állítjuk össze, majd deszkán kb. 2-3 cm vastagságú, kb. 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 12 cikkre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 perc alatt készre sütjük.