2015. dec 06.

Cukkiniragu barna rizzsel

írta: Böbbenet
Cukkiniragu barna rizzsel

dsc_0011-4.jpg
Gyors vacsora vagy ebéd :)

Hozzávalók
  1. 25 dkg csirkemell (fél darab, átlagos súllyal számolva)
  2. 1 db cukkini
  3. 1 bögre barna rizs
  4. 1 fej vöröshagyma (közepes méretű)
  5. 3 gerezd fokhagyma
  6. 3 db paradicsom (konzerv is tökéletes)
  7. 2 evőkanál olaj
  8. só, feketebors, majoranna, cayanne bors ízlés szerint
Elkészítés
  1. A barna rizset háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. A zöldségeket előkészítjük: a cukkinit fél/negyed karikákra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
  2. A csirkemellet felcsíkozzuk. 1 evőkanál felforrósított olajra tesszük, fűszerezzük, megpirítjuk. Az edényből kiszedjük, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradékot, majd üvegesre pirítjuk benne az apró kockára vágott vöröshagymát, a lereszelt/préselt fokhagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, majd a felkockázott paradicsomot. Ha konzervvel dolgozunk, adhatunk hozzá egy keveset a levéből, ha nem, szükség szerint 1-2 evőkanál vizet. Szükség szerint ízesítjük (nagyon kevés cukor, ha savanykás lenne a paradicsom, só, illetve fekete bors).
  3. A megpárolt zöldségekhez adjuk a félretett csirkemell csíkokat és a rizset, óvatosan összeforgatjuk.
Jegyzet
  1. Ötletadó: Vidék íze
Szólj hozzá

főétel