Cukkiniragu barna rizzsel

Gyors vacsora vagy ebéd :)
Hozzávalók
- 25 dkg csirkemell (fél darab, átlagos súllyal számolva)
- 1 db cukkini
- 1 bögre barna rizs
- 1 fej vöröshagyma (közepes méretű)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom (konzerv is tökéletes)
- 2 evőkanál olaj
- só, feketebors, majoranna, cayanne bors ízlés szerint
Elkészítés
- A barna rizset háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. A zöldségeket előkészítjük: a cukkinit fél/negyed karikákra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
- A csirkemellet felcsíkozzuk. 1 evőkanál felforrósított olajra tesszük, fűszerezzük, megpirítjuk. Az edényből kiszedjük, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a maradékot, majd üvegesre pirítjuk benne az apró kockára vágott vöröshagymát, a lereszelt/préselt fokhagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, majd a felkockázott paradicsomot. Ha konzervvel dolgozunk, adhatunk hozzá egy keveset a levéből, ha nem, szükség szerint 1-2 evőkanál vizet. Szükség szerint ízesítjük (nagyon kevés cukor, ha savanykás lenne a paradicsom, só, illetve fekete bors).
- A megpárolt zöldségekhez adjuk a félretett csirkemell csíkokat és a rizset, óvatosan összeforgatjuk.
Jegyzet
- Ötletadó: Vidék íze