2015. jan 04.

Pudingos kifli

írta: Böbbenet
Pudingos kifli

dsc_0047.jpg

Nagyon finom tízóraira/uzsonnára/tartalmas levesek után vagy csak úgy, nasiként :) A töltelékhez használhatjuk a kedvenc pudingunkat.

Tészta:

  1. 60 dkg liszt
  2. 1 cs. szárított élesztő
  3. 1 evőkanál cukor
  4. 1 tojás + 2 tojás sárgája
  5. 3 dl tej
  6. 1 csipet só
Töltelék:
  1. 1 csomag főzős puding
  2. 2 evőkanál cukor/xilit
  3. 3 dl tej
  4. 5 dkg vaj/Ráma vajas íz
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe rakjuk (tej, tojások, liszt, só, cukor, élesztő) és elindítjuk a kelesztés funkciót. Persze a hagyományos módon is elkészíthetjük a tésztát - felfuttatjuk az élesztőt langyos cukor tejben, majd a tojásokkal együtt a sóval elkevert liszthez adjuk és rugalmas tésztává gyúrjuk. Meleg helyen kb. duplájára kelesztjük.
  2. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.
  3. A töltelékhez a pudingport 2 evőkanál cukorral/xilittel 3 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük. 5 dkg vajjal robotgéppel néhány perc alatt kihabosítjuk.
  4. A megkelt tésztát kb. 12-14 darabra osztjuk. Gombócokat formálunk, majd lisztezett deszkán oválisra nyújtjuk. A tésztát gondolatban hosszában kettéosztjuk: a hozzánk közelebb eső végére (kb. 1 ujjnyi távolságot hagyva) egy adag tölteléket helyezünk, a másik felét derelyemetszővel/éles késsel bevagdossuk. A tészta végét és két oldalát a töltelékre hajtjuk majd feltekerjük. A tészta széle alulra kerüljön.
  5. Sütőpapíros tepsiben letakarva még kb. 35-40 percet pihentetjük, majd kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Jegyzet:
  1. Szerintem a lekváros töltelék sem rontaná el. :)
Szólj hozzá

édesség sütemény