2015. jan 07.

Csokis-áfonyás scone

írta: Böbbenet
Csokis-áfonyás scone

dsc_0011-2.jpg

Több recept is kering a neten, ez az általam kedvelt verzió. Most áztatott asztal áfonya és étcsoki pasztillák kerültek a tésztába, de ez is nagyon jól variálható alaptészta. :)

Hozzávalók:

  1. 45 dkg liszt
  2. 1 cs. sütőpor
  3. 1 csipet só
  4. 7 dkg xilit/nádcukor
  5. 7 dkg vaj/margarin
  6. 7 dkg aszalt vörösáfonya
  7. 3 dkg apróra vágott étcsokoládé/csokipasztilla
  8. 2 kisdobozos natúr joghurt
  9. 2 db tojás
  10. kb. 1-2 evőkanál nádcukor a tetejére
Elkészítés:

  1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, az aszalt vörösáfonyát langyos vízbe beáztatjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót, xilitet, sütőport. A joghurtból kb. 1-2 evőkanálnyit félreteszünk, majd simára keverjük a tojásokkal.
  3. A lisztes keverékben elmorzsoljuk a vajat/margarint, beleforgatjuk a lecsepegtetett áfonyát és a csokit, majd a tojásos joghurttal könnyedén összedolgozzuk.
  4. Kb. ujjnyi - 2 cm vastagságra nyújtjuk és kiszaggatjuk vagy a sós verzió szerint cikkekre vágjuk. Tetejüket megkenjük a félretett joghurttal és nádcukorral megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Szólj hozzá

édesség