Sajtos brokkoli
Egyszerű hozzávalókból nagyszerű egytálétel! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkolirózsa (friss brokkoli esetén a szárát eltehetjük levesnek)
- 50 dkg burgonya
- 8-10 dkg kolozsvári/bacon szalonna
- 15 dkg reszelt sajt (8 dkg a mártásba, 7 dkg a tetejére)
- 5 dkg vaj/margarin
- kb. 3 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só, fehérbors, szerecsendió, szódabikarbóna
Elkészítés:
- Sós vízben megfőzzük a felkockázott krumplit, közben roppanósra főzzük sós, szódabikarbónás vízben a brokkolit. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- Teflon serpenyőben megpirítjuk a szalonnát/bacont, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
- Megolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a lisztet. Világosra pirítjuk és felöntjük a tejjel. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük, elkeverjük benne a reszelt sajtot.
- A zöldségeket sütőedénybe (jénai, tepsi) rendezzük, ráöntjük a mártást és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A sajt pirulásáig sütjük (kb. 20-30 perc).