2015. jan 03.

Sajtos brokkoli

írta: Böbbenet
Sajtos brokkoli

dsc_0009-2.jpg

Egyszerű hozzávalókból nagyszerű egytálétel! :)

Hozzávalók:

  1. 50 dkg brokkolirózsa (friss brokkoli esetén a szárát eltehetjük levesnek)
  2. 50 dkg burgonya
  3. 8-10 dkg kolozsvári/bacon szalonna
  4. 15 dkg reszelt sajt (8 dkg a mártásba, 7 dkg a tetejére)
  5. 5 dkg vaj/margarin
  6. kb. 3 evőkanál liszt
  7. 5 dl tej
  8. só, fehérbors, szerecsendió, szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. Sós vízben megfőzzük a felkockázott krumplit, közben roppanósra főzzük sós, szódabikarbónás vízben a brokkolit. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. Teflon serpenyőben megpirítjuk a szalonnát/bacont, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
  3. Megolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a lisztet. Világosra pirítjuk és felöntjük a tejjel. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük, elkeverjük benne a reszelt sajtot.
  4. A zöldségeket sütőedénybe (jénai, tepsi) rendezzük, ráöntjük a mártást és rászórjuk a maradék reszelt sajtot. A sajt pirulásáig sütjük (kb. 20-30 perc).
Szólj hozzá