Karalábé leves
Tuti befutóként bármikor főzhető nálunk - konyhakészen előkészítve, fagyasztva még munka után is könnyen, hamar varázsolható egy tál.
Hozzávalók:
- 35 dkg tisztított karalábé
- fél marék rizs
- 3-5 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- kb. 1,5 liter víz
- kevés olaj/kókuszzsír
- só, bors ízlés szerint
- egy kevés petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A megtisztított karalábét kis szeletkékre vágjuk, a forró olajon/kókuszzsíron pár percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a lisztet, tovább pirítjuk, majd a tejes vízzel fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett felengedjük.
- Ha felfőtt, ízlés szerint ízesítjük és beletesszük a rizset, néhány szál petrezselyemzöldet. A karalábé és rizs megpuhulásáig főzzük (kb. 15 perc, a karalábé frissességétől és a rizs fajtájától függően)