2015. jan 09.

Karalábé leves

írta: Böbbenet
Karalábé leves

dsc_0022-2.jpg

Tuti befutóként bármikor főzhető nálunk - konyhakészen előkészítve, fagyasztva még munka után is könnyen, hamar varázsolható egy tál.

Hozzávalók:

  1. 35 dkg tisztított karalábé
  2. fél marék rizs
  3. 3-5 evőkanál liszt
  4. 3 dl tej
  5. kb. 1,5 liter víz
  6. kevés olaj/kókuszzsír
  7. só, bors ízlés szerint
  8. egy kevés petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. A megtisztított karalábét kis szeletkékre vágjuk, a forró olajon/kókuszzsíron pár percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, tovább pirítjuk, majd a tejes vízzel fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett felengedjük.
  3. Ha felfőtt, ízlés szerint ízesítjük és beletesszük a rizset, néhány szál petrezselyemzöldet. A karalábé és rizs megpuhulásáig főzzük (kb. 15 perc, a karalábé frissességétől és a rizs fajtájától függően)
Szólj hozzá

leves