2015. jan 04.

Cheddar sajtos scone

írta: Böbbenet
Cheddar sajtos scone

dsc_0005-3.jpg

Tökéletes helyettesítője a pizzának (szerintem :D ), szendvicsnek, tízóraira és uzsonnára is ideális.

Hozzávalók:

  1. 40-42 dkg liszt (minőségtől függően)
  2. 10 dkg bancon/kolozsvári szalonna
  3. 8-10 dkg kukorica konzerv
  4. 1 kisebb fej hagyma (felkockázva kb. 3 dkg volt)
  5. 5 dkg kaliforniai paprika/olajos paprika
  6. 1 cs. sütőpor
  7. 1 evőkanál cukor
  8. 1 teáskanál só
  9. 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  10. 15 dkg cheddar (reszelve, 12 dkg a tésztába, 3 dkg a tetejére)
  11. 3 dl főzőtejszín (ennyit ír az eredeti recept, én egy kis kefirrel még megpótoltam)

Elkészítés:

  1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük.
  2. A bacont/kolozsvári szalonnát apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk.
  3. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, 12 dkg reszelt sajttal.
  4. A lisztes keverékhez adjuk a felkockázott paprikát, apróra vágott hagymát, petrezselyemzöldet és a szalonnát.
  5. A tejszínnel sima tésztává állítjuk össze, majd deszkán kb. 2-3 cm vastagságú, kb. 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 12 cikkre vágjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Szólj hozzá

sós főétel