Gombás-szójaszószos csirkemell
Nem autentikus, de nálunk most ez a befutó... :) Elég nagy adag, ezt érdemes figyelembe venni.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 25 dkg noodle tészta
- 25 g szárított fafülgomba
- 1 közepes répa
- 1 kisebb cikk kelkáposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 7 evőkanál teriyaki szósz
- 7 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál keményítő
- só, bors, cayenne bors
- kevés olaj (wok/szezám)
Elkészítés
-
A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti cayenne borsot szórunk rá, 1 evőkanál keményítővel és kevés vízzel elkeverjük.
-
A fafülgombát 15 percre forró vízbe áztatjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kelt és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.
-
A tésztavizet felfőzzük, a gombát elkezdjük főzni. A felforrósított olajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a gombát is (a főzőlevét félretesszük). A tésztát elkezdjük főzni, a zöldségeket összepirítjuk a hússal. Felöltjük a gomba főzőlevével (kb. 3 dl), ízesítjük a szója és teriyaki szósszal. Érdemes megkóstolni és saját ízlésünknek megfelelően adagolni a fűszerezést.
-
Megszórjuk 1 evőkanál keményítővel, majd rászedjük a megfőtt tésztát. Összeforgatjuk, néhány percig pirítjuk.