2015. jan 10.

Gombás-szójaszószos csirkemell

írta: Böbbenet
Gombás-szójaszószos csirkemell

dsc_0018-4.jpg

Nem autentikus, de nálunk most ez a befutó... :) Elég nagy adag, ezt érdemes figyelembe venni.

Hozzávalók:

  1. 30 dkg csirkemell
  2. 25 dkg noodle tészta
  3. 25 g szárított fafülgomba
  4. 1 közepes répa
  5. 1 kisebb cikk kelkáposzta
  6. 1 közepes fej vöröshagyma
  7. 1 gerezd fokhagyma
  8. 7 evőkanál teriyaki szósz
  9. 7 evőkanál szójaszósz
  10. 3 evőkanál keményítő
  11. só, bors, cayenne bors
  12. kevés olaj (wok/szezám)

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti cayenne borsot szórunk rá, 1 evőkanál keményítővel és kevés vízzel elkeverjük.

  2. A fafülgombát 15 percre forró vízbe áztatjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kelt és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.

  3. A tésztavizet felfőzzük, a gombát elkezdjük főzni. A felforrósított olajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a gombát is (a főzőlevét félretesszük). A tésztát elkezdjük főzni, a zöldségeket összepirítjuk a hússal. Felöltjük a gomba főzőlevével (kb. 3 dl), ízesítjük a szója és teriyaki szósszal. Érdemes megkóstolni és saját ízlésünknek megfelelően adagolni a fűszerezést.

  4. Megszórjuk 1 evőkanál keményítővel, majd rászedjük a megfőtt tésztát. Összeforgatjuk, néhány percig pirítjuk.

Szólj hozzá

főétel