2014. dec 30.

Diókrémes kifli

írta: Böbbenet
Diókrémes kifli

diokremes_kifli_1.jpg

Töltött kifli - most diókrémmel, de tetszőlegesen variálható, ízlés szerint :) 

Hozzávalók a tésztához:
  1. 25 dkg túró,
  2. 25 dkg liszt,
  3. 1/2 csomag sütőpor,
  4. 6 dkg porcukor/xilit,
  5. 50 ml. tej,
  6. 5 evőkanál olaj,
  7. 1 csipet só
Töltelék:
  1. 25 dkg darált dió,
  2. 8 evőkanál forró tej,
  3. 4 evőkanál cukor/xilit,
  4. 1 csomag vaníliás cukor,
  5. 1 csipet só,
  6. reszelt citromhéj ízlés szerint
  7. kevés rum/rumaroma ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, a sütőt 175°C-ra előmelegítjük.
  2. Lisztezett deszkán kb. 40-50 cm-es körré nyújtjuk, ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor az elfelezett tésztából nyújtunk kb. 25 cm-es köröket. Konyharuhával letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A töltelék hozzávalóiból diókrémet készítünk (ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel lazíthatjuk) és egyenletesen a tésztára kenjük
  4. A töltelékkel megkent tésztát késsel (pizzavágóval/derelyemetszővel) 16 cikkre felvágjuk (ha feleztük a tésztát, 8-8 cikkre osztjuk).
  5. A szélesebb részénél kezdve szorosan kifli formára tekerjük.
  6. A kész kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  7. Langyosra hűlve és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szólj hozzá

édesség