Diókrémes kifli
Töltött kifli - most diókrémmel, de tetszőlegesen variálható, ízlés szerint :)
- 25 dkg túró,
- 25 dkg liszt,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 6 dkg porcukor/xilit,
- 50 ml. tej,
- 5 evőkanál olaj,
- 1 csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió,
- 8 evőkanál forró tej,
- 4 evőkanál cukor/xilit,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- kevés rum/rumaroma ízlés szerint
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, a sütőt 175°C-ra előmelegítjük.
- Lisztezett deszkán kb. 40-50 cm-es körré nyújtjuk, ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor az elfelezett tésztából nyújtunk kb. 25 cm-es köröket. Konyharuhával letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
- A töltelék hozzávalóiból diókrémet készítünk (ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel lazíthatjuk) és egyenletesen a tésztára kenjük
- A töltelékkel megkent tésztát késsel (pizzavágóval/derelyemetszővel) 16 cikkre felvágjuk (ha feleztük a tésztát, 8-8 cikkre osztjuk).
- A szélesebb részénél kezdve szorosan kifli formára tekerjük.
- A kész kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- Langyosra hűlve és porcukorral meghintve tálaljuk.